Pyöräileviä lapsia hiekkakentällä, aurinkoinen kevätpäivä.

Huhtasuon yhtenäiskoulun 5A-luokka polki koulujen Kilometrikisan voittoon!

Huhtasuon yhtenäiskoulun 5A-luokka voitti koulujen kilometrikisa, onnittelut! Alla Jyväskylän kaupungin 27.11. julkaistu tiedote aiheesta:

Huhtasuon yhtenäiskoulun 5A polki valtakunnallisen koulujen kilometrikisan voittoon

Valtakunnallisen koulujen kilometrikisan voittoon polki tänä vuonna Huhtasuon yhtenäiskoulun 5A-luokka Jyväskylästä. Pyöräilykuntien verkoston järjestämän, leikkimielisen kisan tarkoituksena on kannustaa koululaisia pyöräilemään koulumatkoilla ja vapaa-ajalla.Voittajaluokalle kertyi lokakuun aikana kilometrejä oppilasta kohden 227, yhteensä 4775 kilometriä.

– Oppilaat ovat voittonsa ansainneet, he ovat kerryttäneet kilometrejä valtavalla innolla. Tämä on jo toinen peräkkäinen vuosi, kun luokkamme polkee koko kisan voittoon, iloitsee luokan opettaja Satu Hietala.
– Oppilaat ovat tehneet iltaisin yhteisiä pyörälenkkejä ja vanhemmat ovat lenkkeilleet lasten kanssa. Kisan loppuvaiheessa tempaisimme loppukirin ja pyöräilimme myös koulupäivien aikana yhdessä. 5A-luokkalaisia eivät erilaiset pyöräilykelit ole hidastaneet, jatkaa Hietala.

Jyväskylästä oli tänä vuonna mukana peräti 17 luokkaa, ja yhteensä kisaan osallistuneet jyväskyläläiset luokat polkivat lokakuun aikana yhteensä yli 27 000 kilometriä. Se vastaa polkemista Suomen päästä päähän peräti 23 kertaa. Kaikkiaan valtakunnallisessa kisassa oli mukana yli 1200 polkijaa, joille kertyi pyöräilykilometrejä kuukauden mittaisen kilpailun aikana lähes 74 000.

Kisa muistuttaa omin voimin liikkumisen tärkeydestä

Kisa muistuttaa omalta osaltaan lapsia ja aikuisia omin voimin liikkumisen tärkeydestä. Ulkoilu ja liikunta virkistävät ja helpottavat myös koulunkäyntiä. Syksyyn ajoittuvan kilometrikisan toivotaan myös kannustavan koululaisia jatkamaan pyöräilyä läpi talven. Samalla kasvatetaan yhteishenkeä, kun kilometrejä kerätään luokan yhteiseen pottiin.

Kisan järjestäjä Pyöräilykuntien verkosto palkitsee voittajaluokan pyöräilyaiheisella palkinnolla. Lisäksi Jyväskylän kaupunki kannusti kisassa polkijoita omilla lisäpalkinnoilla. Voittajaluokka pääsee palkinnoksi päiväretkelle paikalliseen sisätoimintapuistoon. Myös kaksi muuta valtakunnallisessa kisassa TOP5:n yltänyttä jyväskyläläistä luokkaa, Halssilan koulun 4B ja 5A, palkitaan pyöräilyaiheisilla tuotepalkinnoilla. Palkintoja myös arvottiin kaikkien kisaan osallistuneiden jyväskyläläisten luokkien kesken.

Lisätietoja:

Liikkuva koulu -koordinaattori Jon Salminen, Jyväskylän kaupunki, etunimi.sukunimi@jkl.fi, p. 014 266 0880
Fiksun liikkumisen koordinaattori Kati Kankainen, Jyväskylän kaupunki, etunimi.sukunimi@jkl.fi, p. 014 266 8063
Voittajaluokan opettaja Satu Hietala, Jyväskylän kaupunki, etunimi.sukunimi@jkl.fi, p. 014 2664655 (opettajanhuone)
www.kilometrikisa.fi/koulut