Talvikuva, seitsemän lasta rivissä koulun pihalla, kaikilla pyörät. Keltainen koulurakennus taustalla.

Huhtasuon yhtenäiskoulun 4A-luokka polki Kilometrikisan voittoon!

Vuoden viimeisessä Poljin –lehdessä oli upea juttu koululaisten kilometrikisasta. Kisan voitti jyväskyläläinen Huhtasuon yhtenäiskoulun 4A-luokka. Lokakuun aikana kilometrejä kertyi oppilasta kohden 148, yhteensä 3111 kilometriä! Keski-Suomi on muutenkin mukavasti edustettuna, sillä tuloslistalta löytyy myös muun muassa laukaalainen Kuhaniemen koulu sekä Keski-Palokan koulu Jyväskylästä.

Alla Poljin –lehden juttu kisasta:

”Alakouluille suunnattu Koulujen Kilometrikisa innosti tänäkin vuonna koululaisia polkemaan. Mukana oli 1.-6.-luokkalaisia eri puolilta Suomea. Kisassa parasta on, että se selvästi lisää osallistuvien koululaisten intoa pyöräillä. Tänä vuonna 3.-4. -luokkalaisten sarjassa eniten kilometrejä keräsi jyväskyläläisen Huhtasuon yhtenäiskoulun 4a-luokka. Oppilaat innostuivat luokanopettaja Satu Hietalan mukaan pyöräilystä aivan valtavasti: ”Kilometrejä on tullut aivan mahdottomasti. Tästä kisasta ovat innostuneet kaikki, sekä lapset että perheet. Äidit ja isät ovat alkaneet juosta ja rullaluistella lapsen pyöräillessä ja lapset ovat tehneet porukalla pyörälenkkejä.” Oppilaat polkivat lokakuun aikana huikeaan keskiarvon, 148 kilometriä oppilasta kohden.

Kisan tarkoitus on luoda yhteishenkeä ja innostaa koululaisia polkemaan, siksi kilometrejä kerätään luokan yhteiseen pottiin ja myös opettajia innostetaan pyöräilemään oppilaiden kanssa koulupäivän aikana. Huhtasuon yhtenäiskoulun oppilaat ovatkin käyneet yhdessä polkemassa koulun lähellä sijaitsevalla Pump Track -radalla.

Koulujen Kilometrikisa sijoittuu tarkoituksella lokakuulle, sillä toivomme sen myötä pyöräilykauden jatkuvan jopa läpi talven. Ainakin Jyväskylässä näin onkin, sillä Huhtasuon koulun 4a-luokkalaisista noin puolet pyöräilee talvellakin. ”Illalla tai pimeässä pyöräillessä näkee hienoja paikkoja valaistuna”, kiteyttää yksi oppilaista ympärivuotisen pyöräilyn hienouden.”

Kisan osallistujat ja tulokset 

Poljin –lehteä voi lukea täällä.

 

Paula Wilkman / JAPA ry.